Alegerea mobilierului de bucatarie

In viata de astazi bucataria a capatat un rol mai important, deoarece petrecem mult timp acolo, astfel este important sa fie bine echipata si sa fie stilata. Bucataria este un loc unde trebuie imbinata practicismul cu stilul. O bucatarie perfecta trebuie sa fie spatioasa, practica, echipata si sa fie amenajata cu stil si bun gust.

Bucataria poate fi impartita in functie de functionalitate in cinci parti:

 1. Pastrarea alimentelor
 2. Servirea mancarurilor
 3. Spatiu de lucru
 4. Loc pentru gatit
 5. Loc pentru spalarea vaselor

Acestea sunt cele 5 spatii pentru care trebuie asigurat locul si achizitionate mobilierul necesar.

Pentru ca alegerea sa fie mai usoara, am adunat cateva sfaturi:

 • Alegerea mobilierului depinde de stilul pe care doriti sa il abordati. Puteti sa alegeti dintre stilul clasic, modern, sau rustic. Important este ca stilul ales sa se potriveasca la cel utilizat si in amenajarea casei.
 • Urmatorul pas este sa alegeti culoarea mobilelor. Sfatul nostru este sa nu alegeti in functie de tendinte, ci in functie de culoarea peretilor, dar si a pardoselii.
 • Dupa culoare, trebuie ales materialul. Un factor important la alegere este calitatea. Dat fiind faptul ca mobila de bucatarie nu se schimba frecvent, aceasta trebuie sa fie de inalta calitate.
 • In ceea ce priveste alegerea blatului de bucatarie, aceasta trebuie sa fie neteda, usor de intretinuta, rezistenta la temperaturi ridicate si la umiditate. In functie de posibilitatile financiare si de stilul de amenajare adoptat, puteti alege dintre blaturi din lemn, granit, ceramica si cuart.
 • Inainte sa va apucati de cumparaturi, calculati corpurile de care veti avea nevoie, pentru ca bucataria sa fie perfect echipata. Veti avea nevoie de un corp pentru a depozita oalele, de inca unul pentru depozitarea tacamurilor, un altul este necesar pentru pahare si nu uitati nici de corpul necesar pentru scurgatorul de vase.
 • Pe langa aceste corpuri, nu poate sa lipseasca din bucatarie masa si scaunele, care trebuie sa se potrivasca la stilul bucatariei.