Amenajarea dormitorului in mansarda

Mansarda a devenit un loc special in ultimii ani si acesta are o multime de destinatii. In mansarda regasim deseori livingul, biroul, camera de joaca sau dormitorul. Dar oare este o idee buna sa amenajati un dormitor chiar in mansarda? Raspunsul este categoric Da. Acest loc este cel mai potrivit in cazul in care doriti sa va odihniti pe masura si sa adormiti intr-o ambienta placuta. Mansarda este departe de zgomotul din celelalte camere, astfel se adevereste cel mai ideal loc pentru a fi transformata in dormitor. 

Amenajarea dormitorului

In primul rand veti avea nevoie de ferestre speciale, pentru ca lumina sa patrunda intr-o masura uniforma in camera. Geamul trebuie ales inca din prima intr-un model ideal, deoarece acesta v-a putea fi inlocuit cu un model, care dispune de aceleasi grosime. In cazul in care dupa trecerea anilor veti dori sa aduceti modificari voluminoase, va fi nevoie sa schimbati intregul ansamblu al ferestrei. Cel mai potrivit ar fi sa alegeti un geam laminat, care in cazul in care se sparge nu permite fragmentarea, astfel riscul unui accident scade semnificativ.

Trebuie sa puneti un accent indeosebit de mare si pe izolatie si incalzire. In dormitorul de la mansarda este important sa fie o caldura la fel de mare ca si in dormitoarele de la parter.

Obiecte necesare pentru amenajare

  • Fiind un loc mai ingust, nu veti avea nevoie de obiecte la fel de multe, ca si in cazul unui dormitor traditional. In primul rand puneti un covor sau o mocheta pe jos, deoarece si aici exista riscul sa va raciti, plus ca indiferent de locul in care este amenajat o camera, arata mai bine din punct de vedere estetic cu un covor sau mocheta.
  • Dupa alegerea covorului, alegeti si perdeaua potrivita, daca ati decis sa aveti si geamuri.
  • Dimensiunile patului se aleg in functie de marimea camerei si de numarul de persoane care vor dormi aici.
  • Noptiera are de asemenea un rol important, deoarece acesta nu poate lipsi din nici un dormitor.
  • Puteti alege o lampa de veghe sau un corp iluminator de o dimensiune mai mare pe care veti putea regla puterea luminii.
  • Peretii si camera pot fi decorate in moduri diverse, cu tablouri, obiecte mici, poze sau cu perne, acesta depinde doar de dumneavoastra.