Amenajarea spatiului de lucru

In lumea moderna tot mai multe persoane lucreaza acasa. Indiferent de marimea spatiului care va sta la dispozitie, acesta trebuie sa fie amenajat astfel, incat sa puteti lucra intr-un confort maxim. Biroul personal poate fi amenajat intr-un coltisor al casei sau chiar si intr-o camera intreaga. Oricum ar fi, pentru ca spatiul de lucru sa fie frumos si confortabil si din punct de vedere estetic, puteti apela la trucurile de amenajare de mai jos.

Trucuri pentru amenejarea biroului personal

  • Cel mai important este sa gasiti biroul ideal pentru dumneavoastra. Biroul potrivit puteti alege dupa mai multe criterii. Prima data trebuie sa decideti cat timp veti petrece in fata biroului si cat de mult il veti folosi. Daca veti petrece aici doar 2-3 ore, este de ajuns sa achizitionati un birou mic si simplu. In cazul in care veti lucra zilnic la biroul ales, acesta trebuie sa aiba o dimensiune mai mare si sa fie prevazut cu mai multe sertare.
  • Pentru un confort deplin este important sa alegeti un scaun de birou potrivit. Acesta trebuie sa fie cu un spatar de dimensiuni potrivite, sa fie rezistent si cu roti. Scaunul ales trebuie sa se potriveasca la celelalte obiecte. In cazul in care stati mult la birou si aveti un buget mai mare pentru scaun, puteti alege si un model cu masaj.
  • Este important ca deasupra biroului sa asezati cateva rafturi. Acestea sunt ideale pentru depozitarea cartilor sa a obiectelor mai mici. Sertarele sunt si ei necesari, deoarece obiectele bibliografice pot fi sortate cu o mai mare usurinta in acest fel.
  • Lumina joaca insa unul dintre cele mai importante roluri. Acesta trebuie sa aiba o lumina destul de puternica pentru a fi ideala in orice moment al zilei, insa nu trebuie sa fie nici deranjator. Puteti opta pentru un corp de iluminat pe care intensitatea luminii poate fi reglat si pentru o lampa de birou care poate fi folosit pe timp de seara.
  • Bibliorafturile sunt necesare pentru a putea tine in ordine actele si documentele.
  • Locul unde lucrati poate fi decorat cu obiecte mici si colorate, precum rame de foto sau flori. Florile sunt importante deoarece curata aerul, ofera oxigen si o dispozitie mai buna, astfel veti putea lucra mult mai usor. Obiectele decorative insa trebuie alese astfel incat sa nu incarce aspectul locului unde lucrati, pentru a va putea concentra mai bine.