Ce inseamna Feng Shui?

Feng Shui nu este doar o simpla metoda de decoratie interioara. Este de fapt o stiinta empirica, care in ziua de astazi este un sistem filozofic. Feng Shui este arta organizarii spatiului. Este originara din China si este veche de peste 5000 ani.

Despre originea si semnificatia Feng Shui-ului

Despre originea Feng Shui-ului s-a raspandit o poveste in China. Imparatul Fu Shi se plimba pe malul Fluviului Galben, cand  a observat o testoasa uriasa, care tocmai iesea din apa. Testoasa avea semne interesante pe armura, care formau un patrat magic. Ca urmare al unui studiu lung de catre intelepti, s-a nascut Feng Shui. Baza filosofiei taosimului este dualitatea teoriei ying si yang, monitorizarea fluxului chi si cele cinci elemente de Ji qin.

Imparatii chinezi pastrau stiinta Feng Shui in mare secret, iar maestrii in Feng Shui erau foarte apreciati. Imparatii construiau, determinau locul oraselor, locul mormantelor si a evenimentelor majore, conform instructiunilor primite de catre maestrii in Feng Shui.

Feng Shui inseamna vant si apa. Intelesul mai larg este ca viata, natura si lumea din jurul nostru este in continua miscare, schimbare si lumea este ca un mare intreg. Teoria Feng Shui-ului se bazeaza pe faptul ca toate lucrurile au legatura intre ei si au efect unul asupra celuilalt.

Conform teoriei Feng Shui, casa este imagistica trupului: usa de la intrare este gura, geamurile sunt ochii, coridoarele sunt arterele si intestinele, in timp ce pielea este reprezentat de pereti.

Feng Shui-ul are impact asupra 8 domenii de viata:

  1. Cariera si relatii personale
  2. Dragostea si casatoria
  3. Sanatate si familie
  4. Avere si succes
  5. Persoane ajutatoare si calatorii
  6. Creativitate si copii
  7. Cunoastere
  8. Faima

Scopul Feng Shui-ului

Scopul este crearea unui spatiu de viata frumoasa si armonioasa, care sa aiba un efect stimulent asupra oamenilor. Rolul armoniei astfel create este imbunatatirea sanatatii, a vitalitatii si sa asigure bunastarea. Cu ajutorul Feng Shui-ului, se poate controla intr-o anumita masura destinul si norocul. Totusi nu trebuie asteptat miracol de la Feng shui. Pentru rezultate, trebuie sa fim activi si sa ne schimbam. Prin practicarea Feng Shui-ului, putem sa cunoastem responsabilitatile si rolul in lume. Putem sa intelegem mai usor lumea inconjuratoare, soarta omenirii, raportul dintre boli si putem trata mai usor problemele si conflictele.

In Feng Shui, chi-ul este cel mai important factor, pentru om si pentru lume, deoarece este energia universala, care patrunde in tot. Rolul expertului in Feng Shui este sa intareasca si sa controleze chi-ul, ca sa poata circula liber.

Toate obiectele si lucrurile care ne inconjoara, dispun de energie si vibratie proprie, iar acestea afecteaza gandurile, sentimentele si afectiunile. Ca urmare, organizarea armonioasa a mobilierului, alegerea formelor, simbolurilor si a culorilor, afecteaza viata de zi cu zi. Daca aranjati constient casa si locul de munca, acestea o sa aiba un efect pozitiv asupa vietii. Esenta Feng Shui-ului este ca casa si locul de munca au efect asupra vietii, sanatatii si norocului.