Piscina din curte

Piscina in trecut, reprezenta un lux al bogatilor, insa in prezent deja acesta poate fi permis de catre majoritatea persoanelor. Planuiti sa construiti o piscina sau eventual aveti deja unul, insa nu stiti care ar fi modul prin care sa-l mentineti curat tot timpul? Parcurgand randurile de mai jos, puteti afla, care este modul ideal prin care sa mentineti igiena piscinei si care sunt aspectele pe care trebuie sa puneti un accent mai mare.

Igiena piscinei

Pentru mentinerea igienei si prevenirea bacteriilor, trebuie sa tineti departe bacteriile fungice. In fiecare piscina se ascund zeci de germeni si bacterii, alaturi de paraziti si virusuri, care trebuie sa fie indepartate si prevenite din timp. In cazul piscinelor dotate cu sisteme speciale, bacteriile sunt ucise inca din timp. Sunt mai multe aspecte datorita careia bacteriile se raspandesc mai des, astfel trebuie sa preveniti inotul in cazul in care sunteti bolnav sau eventual aveti diaree. Important este de asemenea ca in cazul in care doriti sa inotati, inainte trebuie sa faceti dus, deoarece pe corp avem zeci de bacterii, care astfel pot fi indepartate. Cu ajutorul clorului, puteti sa curatati bazinul, insa nu imediat.

Siguranta

Siguranta trebuie sa se afle mereu pe primul loc, alaturi de igiena. Din aceasta cauza, este important sa aveti grija atat pentru siguranta copiilor, cat si a animalelor de asemenea. In momentul in care ati terminat constructia piscinei, este recomandat sa luati toate masurile de siguranta in jurul acestuia. Puteti opta atat pentru construirea unui gard protector, cat si pentru dotarea piscinei cu o prelata, care ori de cate ori este nevoie, poate fi tras deasupra piscinei, astfel inecul este exclus.

piscina-curtePuteti de asemenea sa optati pentru un sistem de iluminare in jurul piscinei si in acesta. Luminile se pot aprinde in momentul in care sesizeaza miscare, astfel si in cazul in care seara va veti plimba in gradina sau eventual copii, luminile cand se vor aprinde, veti sti unde pasiti si un accident este exclus.

In piscina este important sa fie si scari, deoarece in acest fel si daca un copilas sau un animalut cade in piscina si stie sa inoata, o sa aiba sansa de a iesi din acesta.