Ponturi pentru amenajarea casei cu bun gust

Amenajarea caminului reprezinta o adevarata provocare pentru fiecare persoana, mai ales in cazul in care nu aveti idei asupra modului in care ati dori sa arate casa. Datorita diferitelor stiluri, puteti sa optati pentru stiluri moderne, rustice sau clasice, important fiind ca in final, aspectul sa se potriveasca perfect pentru stilul personal, deoarece amenajarea casei este asemenea unei carti de vizita despre proprietar.

Important este sa facem diferenta intre bun gust si buget. In general, persoanele considera ca o casa poate fi amenajata cu stil numai in cazul in care au un buget larg, insa si cu o suma mai micuta, puteti sa aveti un camin frumos amenajat si stilat, unde va veti simtii bine ori de cate ori veti intra. De multe ori putem sa auzim ca cei care au un buget restrans, nu-si pot permite obiecte ieftine. Mai mult decat adevarat, cu siguranta nici dvs. nu doriti sa achizitionati in fiecare an un mobilier nou sau un alt covoras, astfel este important sa optati pentru modele robuste. Cu siguranta veti fi tentat sa apelati la piese de mobilier care sunt la moda, insa nu uitati nici de faptul ca moda este intr-o continua schimbare si ceea ce astazi este modern, maine deja poate fi un model uitat, de care sa va plictisiti si dvs. foarte repede. In momentul amenajarii astfel este important sa alegeti piese robuste, statornice, cu un design clasic, care nu va iesi din moda nici cu trecerea anilor.

Paleta de culori in casa

Din punct de vedere cromatic, trebuie sa puneti un accent mare si pe combinarea culorilor. Inainte de alegerea mobilei, este important sa va decideti ce culoare sa aiba peretii. In cazul in care este vorba de un spatiu mai ingust, este indicat sa optati pentru nuante deschise, care ajuta in marirea optica a spatiului. In cazul in care camera este deja marem, puteti sa alegeti si nuante mai inchise, insa in asemenea cazuri deja, mobila trebuie sa dispuna de o nuanta mai deschisa, pentru a putea realiza un contrast magnific.

Movul, portocaliul si albastrul sunt cele mai des folosite culori in cadrul amenajarii. In cazul in care optati pentru o mobila mov sau fuchsia, este indicat ca peretii sa fie albi sau crem, pentru a nu inchide prea mult culoarea camerei. Puteti de asemenea sa optati si pentru piese de mobilier care contin si alb, pentru a pastra echilibrul in interiorul fiecarui spatiu.

Daca doriti sa aveti o camera amenajata modern, puteti sa optati pentru pereti portocalii si mobilier maro, negru, alb sau galben, pentru un plus de energie si gandire pozitiva. Culorile va vin in ajutor pentru a va putea simtii mai bine, ca sa primiti o doza de energie pentru fiecare zi si pentru a va putea concentra mai usor pe lucrurile care sunt cu adevarat importante.

Albastrul este a treia culoare dintre cele mai des folosite culori in cadrul decoratiunii interioare. In cazul in care acesta urmeaza sa fie folosit in dormitor, este important sa optati si pentru cateva decoratiuni, accesorii in culoarea rosie, deoarece albastrul este o culoare rece, care nu va ajuta in dezvaluirea sentimentelor, astfel va poate afecta relatia de parteneriat. In cazul in care acesta urmeaza sa fie folosit in alte parti, pecum in living sau in bucatarie, puteti sa apelati la diferitele nuante ale albastrului, precum este si turcoazul, combinat cu un grii cenusiu sau unul mai deschis, in functie de intensitatea albastrului.