Ponturi pentru amenajarea mansardei

Mansarda este una dintre cele mai frumoase spatii din cadrul unei locuinte, acesta putand fii amenajata in cele mai diverse forme, in functie de necesitatile de care dispune fiecare persoana. Doriti sa aveti un spatiu intim unde puteti sa lucrati in liniste? Atunci puteti sa amenajati cel mai frumos birou in mansarda. Acesta in schimb poate fi transformat in bucatarie, baie, dormitor sau camera pentru copii.

Amenajarea unui dormitor in mansarda

Dormitorul trebuie sa fie situat la distanta de orice sursa de zgomot, in cazul in care doriti sa fiti in deplina liniste si pentru a va putea bucura de atmosfera linistita si de o relaxare deplina, astfel mansarda consituie un loc ideal pentru acest scop. Pentru a va putea bucura de un aspect rustic, puteti apela pentru un pat de lemn, o sursa de lumina naturala mare, care poate fi realizat cu un geam de dimensiuni mari. Patul poate fi inconjurat de o perdea fina, astfel cu siguranta va veti simtii intr-o oaza. Daca preferati sa adormiti intr-un dormitor modern, tot ce aveti de-a face este sa optati pentru parchetul laminat, tapet cu imprimeuri si cateva piese de mobilier moderne si colorate.

Amenajarea unei bucatarii in mansarda

Bucatarie in mansarda? Ce idee? Ehi, da, cu siguranta vi se pare o alegere mai unica, insa acesta are zeci de avantaje. In primul rand, in cazul in care bucataria este situata in mansarda, casa nu va fi umpluta de mirosul proaspat al mancarii, ori de cate ori veti gatii, deoarece acesta va parasi casa in cel mai scurt timp, prin ferestre. Fiind la etaj, lumina va putea patrunde mult mai usor in incapere, fiind astfel benefic si din punctul de vedere al bugetului, putand sa faceti economii semnificative in cel mai scurt timp. Bucataria amenajata in mansarda va vine in ajutor si in momentul in care urmeaza sa mancati impreuna cu familia, cu siguranta si copiilor le-ar placea sa isi consume cina sub stele. Important este insa sa luati in vedere ca mobila va trebuie sa fie realizata la comanda, in functie de marimile de care dispune spatiul si de forma pe care o are.

Amenajarea biroului in mansarda

In cazul in care aveti nevoie de liniste deplina in momentul in care lucrati, este indicat ca biroul sa fie situat la mansarda. Acesta este benefica din mai multe puncte de vedere. In primul rand este departe de sursele de zgomot, iar in al doilea rand, lumina naturala poate intra cu usurinta in incapere, astfel veti putea lucra mult mai eficient. In loc de birou insa, in mansarda poate fi amenajat si un atelier, in cazul in care va ocupati de pictura, tamplarie sau sculptati. In acest fel, puteti sa decorati spatiul in cel mai creativ mod, acesta fiind si spatios, deci veti avea ubn spatiu semnificativ si pentru depozitarea obiectelor.

Amenajarea locului de joaca in mansarda

Una dintre cele mai mari probleme in momentul in care trebuie sa vina vizitatori este faptul ca prichindeii in ultima clipa au tendinta de a-si arunca jucariile peste tot in casa, chiar in momentul in care musafirii deja suna la usa. Nu trebuie in schimb sa va necajiti, deoarece in cazul in care amenajati un spatiu de joaca pentru copii in mansarda, vor putea sa isi lase jucariile oriunde isi vor dorii ei si vor putea sa se joace in liniste si intr-un spatiu destinat numai lor, unde se vor putea simtii cu adevarat bine.

Pentru a putea mentine totusi ordinea, este indicat ca sa amplasati un birou si 2-3 scaune, imediat sub o sursa de lumina, acesta fiind locul unde cei mici vor putea invata sau desena, in functie de varsta lor. Imprejur, lipit de pereti, puteti sa asezati un sir de mobile, care sa contina cat mai multe rafturi, astfel jucariile vor putea fi depozitate cu o usurinta mult mai mare. Centrul incaperii trebuie sa ramana liber, in mijlocul camerei, putand sa asezati o mocheta sau un covor, pentru ca cei mici sa nu se raceasca.