Sfaturi amenajare gradina

Gradina capata tot mai mare atentie, deoarece este un loc ideal pentru a petrece timpul liber, pentru a se relaxa si pentru a petrece timpul cu copii. Pentru ca gradina sa fie ideala pentru relaxare, trebuie sa fie frumos aranjata. Chiar daca la inceput amenajarea gradinii vi se pare o provocare, sfaturile de mai jos va vor ajuta.

Amenajarea gradinii incepe cu determinarea spatiului de care dispuneti. Gradina trebuie sa fie aranjata cu bun gust si sa fie destul spatiu pentru plimbari fara probleme si nu sa fie incarcata cu plante sau cu diverse mobile si accesorii.

Sfaturi de amenajare

  1. Mobile – trebuie sa decideti stilul mobilelor pentru gradina. Mobilele alese trebuie sa se potriveasca intre ele si sa fie confortabile, pentru a asigura relaxarea. Puteti sa optati pentru mobile din fier forjat sau din materiale naturale, precum lemn sau bambus. La alegere, tineti cont de calitatea si de pretul mobilelor. In gradina este nevoie de un fotoliu, scaune confortabile si de o masa. Daca dispuneti de mai mult spatiu, puteti sa optati pentru un leagan de gradina si de alte accesorii, precum gratar, etc..
  2. Plante – sunt esentiale pentru gradina, nu numai ca ofera culoare gradinii, insa unele plante asigura si umbra necesara in zilele calde. Ca sa aveti o gradina care sa ii lase cu gura cascata pe oaspeti, investiti in cat multe feluri de plante. Asigurati-va ca aveti plante care infloreaza in perioade diverse al anului, ca sa va puteti bucura cat mai mult de frumusetea florilor. Plantele cataratoare sunt foarte adorate deoarece infloresc pentru un timp indelungat. Arbustii sunt de asemenea necesari pentru o gradina frumos amenajata si copacii de asemenea, care trebuie plantate in locuri unde este nevoie de umbra. Florile si copacii trebuie plantate astfel incat sa nu ingreuneze deplasarea de la un loc la altul. Nu uitati nici de florile in ghiveci, care pot fi plasate oriunde, ca sa acorde o pata de culoare. Alegeti ghiveciuri care sa se potriveasca mobilei.
  3. Iluminare – iluminarea gradinii este un pas in amenajare care necesita multa atentie, deoarece vara in serile racoroase, cu siguranta veti petrece mult timp acolo. Puteti opta pentru lampi solare sau pentru corpuri de iluminat cu aer retro ori mai modern. Aceasta trebuie amplasate astfel incat sa nu deranjeze deplasarea. De asemenea lampadarele sunt o alta optiune de iluminare a gradinii, care va oferi si un aer mai special pentru gradina.
  4. Pavaj – la alegerea pavajului trebuie luat in considerare bugetul si calitatea. Conteaza de asemenea si locul unde o sa fie amplasat pavajul, adica in fata garajului sau pentru traficul personal. In functie de preferinte, puteti alege pavaj cu design variat sau clasic. Nu uitati, pavajul trebuie sa se potriveasca si ambientului, adica la stilul casei.

Gradina cu siguranta merita tot efortul pentru amenajare, deoarece veti petrece acolo clipe minunate alaturi de cei dragi si va veti putea relaxa de fiecare data fiind in aer liber si inconjurat de plante.