Sfaturi de compartimentare a casei

Compartimentarea unei case, reprezinta o sarcina usoara in momentul in care ne decidem sa oferim un aspect nou pentru intreaga casa. Pentru a lua in schimb cele mai bune decizii, este indicat sa apelati la ajutorul unui arhitect, care va vine in ajutor pas cu pas, in luarea celor mai bune decizii. Pentru a compartimenta o casa, trebuie sa luati in vedere zeci de detalii , astfel este important ca inainte sa incepeti realizarea lucrarilor, sa aveti un plan detaliat, care va va veni in ajutor, ori de cate ori veti intampina o problema.

In cele mai multe cazuri, zidul care desparte bucataria de living, este considerat cel mai potrivit pentru a fi demolat, in cazul in care doriti sa aduceti o modificare semnificativa si sa mariti si spatiul din cadrul casei. Impreuna cu demolarea zidului despartitor, puteti sa mariti spatiul si trecerea din bucatarie in living urmeaza sa aiba loc mult mai usor, datorita caruia si sarcinile vor fi realizate mai usor, avand un spatiu destins. In cazul in care zidul este demolat si sursa de lumina naturala va putea sa cuprinda mai usor intregul spatiu, astfel interiorul va parea mai mare si va fi de asemenea si mai relaxant. Daca optati pentru o compartimentare sud – vestica, pe timpul verii, locuinta urmeaza sa fie mai racoroasa, insa iarna, lumina naturala va intra mai usor in incapere, datorita caruia puteti sa faceti economii din punct de vedere al energiei si incalzirea camerelor puteti de asemenea sa faceti economii semnificative.

Caminul amenajat in stil rustic, poate fi compartimentat cu un buget restrans in cazul in care veti apela la perete de compartimentare realizate din paleti din lemn. Nu trebuie neaparat sa apelati la peretii clasici. Pentru a realiza o despartire intre doua spatii, puteti alege si un stil retro, cu ajutorul a catorva sfori prinse in tavan. De acesta puteti sa agatati mici obiecte stralucitoare, poze, pietre sau margele.

Compartimentarea casei trebuie sa aiba loc si in functie de necesitatile si de stilul de viata pe care o aveti. Daca aveti un hobby aparte, precum sculptura sau tamplarie, veti avea nevoie de un atelier, unde puteti sa creati in liniste. Daca familia obisnuieste sa isi petreaca majoritatea timpului in living, este important ca acesta sa dispuna de un spatiu mai mare, unde puteti sa va relaxati impreuna. Daca in schimb, lucrati de acasa si aveti nevoie de o liniste deplina, este important sa aveti un birou, care este departe de celelalte camere si mai ales de living, deoarece aici sunt cele mai des zgomote, care pot sa va distraga atentia deasupra serviciului.