Sfaturi pentru alegerea acvariilor

Tot mai multe persoane aleg sa decoreze camera cu un acvariu si pesti minunati. Acvariul devina insa elementul central al camerei, astfel trebuie aleasa si plasata cu atentie. Daca doriti ca acvariul dumneavoastra sa atraga privirile si sa primiti complimente, apelati la sfaturile urmatoare.

Acvariile sunt perfecte pentru incaperile cu dimensiuni reduse si mai putin iluminate, deoarece datorita apei o sa reflecte lumina.

Idei pentru alegerea si plasarea acvariului 

  • Dimensiunea acvariului: sunt disponibile in magazine acvarii mici potrivite doar pentru un singur peste, dar si de marimi foarte mari. La alegerea dimensiunii trebuie sa tineti cont de marimile spatiului, de numarul si de specia pestilor pe care ii doriti. Trebuie sa stiti ca in mediu pentru un peste cu dimensiunile de 2,5 centimetri este nevoie de cel putin 3 litri de apa. De asemenea trebuie sa stiti ca un acvariu mare este mai usor de curatat si de ingrijit, decat una cu marimi mici. Explicatia este ca la cele mici algele apar mai repede si calitatea apei se inrautateste rapid.
  • Forma acvariului: forma acvariului care poate fi intalnit cel mai des este cea dreptunghiulara. Cu siguranta doriti insa sa va mandriti cu acvariul dumneavoastra si sa ofere un plus incaperii unde este amplasata, astfel puteti sa alegeti dintre acvarii cu forme geometrice interesante.
  • Pozitionarea acvariului: acvariul trebuie plasat intr-un loc unde nu ingreuneaza miscarea in camera si unde poate fi admirat. Asigurati-va ca mobilierul o sa fie destul de rezistent ca sa tina acvariul sau achizitionati un suport special pentru acvarii. De asemenea pozitionarea acvariului trebuie sa permita hranirea pestilor si curatarea acvariului.
  • Accesorii acvariu: pentru ca acvariul sa atraga privirile, trebuie infrumuseta si cu decoratii speciale. Trebuie sa alocati un buget pentru accesoriile care vor avea un rol estetic, deoarece este nevoie si de cativa accesorii esentiale pentru acvariu si pentru sanatatea acvariilor. Trebuie sa cumparati pentru acvarii urmatoarele lucruri:
  • filtru pentru apa
  • pompa de aer
  • incalzitor
  • termometru de apa
  • plante speciale
  • pietre, scoici si alte obiecte de decor

Nu este necesar sa investiti in toate accesoriile. Cele mai importante sunt cele care curata apa si care creeaza mediul potrivit pentru pesti. In ceea ce priveste elementele de decor, sunt de ajuns cateva, pe care le puteti plasa in acvariu, conform preferintelor dumneavoastra.