Sfaturi pentru alegerea gresiei si a faiantei

Amenajarea casei este cu siguranta o provocare pentru toata lumea, deoarece trebuie luate foarte multe decizii. Alegerea gresiei si a faiantei provoaca batai de cap de foarte multe ori, deoarece trebuie decis dimensiunea, culoarea si multe altele. Am adunat cateva sfaturi, care va pot ajuta sa faceti cea mai buna alegere.

Sfaturile pentru alegerea gresiei si a faiantei

  • Aspect exterior: aspectul exterior inseamna aspectul lucios sau mat al gresiei sau a faiantei. Cele lucioase sunt ideale pentru spatii cu dimensiuni mai mici, deoarece camera astfel o sa devina mai luminoasa. Cele mate in schimb sunt potrivite pentru incaperi mari si luminoase. Nu este recomandat combinatia acestor doua tipuri de gresie si faianta.
  • Culoare: la alegerea culorii, sunt foarte multe criterii, care pot influenta alegerea. Gresia si faianta trebuie sa se potriveasca ansamblului incaperii in primul rand, dar si a gustului dumneavoastra. Dimensiunile camerei conteaza mult si la acest capitol. La incaperile cu dimensiuni mai mari puteti sa alegeti culori aprinse sau chiar inchise si puteti sa combinati culorile, pentru un aspect mai interesant. In schimb, pentru o camera mai ingusta, alegeti gresie si faianta in nuante pastel sau deschise.
  • Model: se gasesc deja pe piata gresie si faianta cu multe modele, incarcate sau simple si cele care imita granitul, marmura, lemnul si parchetul. Chiar si in acest caz conteaza dimensiunile. Nu sunt recomandate pentru o incapere mica sa alegeti gresie si faianta cu modele mari, deoarece o sa incarce aspectul.
  • Dimensiune: in ceea ce priveste dimensiunile, aveti la dispozitie foarte multe modele dintre care puteti sa alegeti. Ca sa puteti face alegerea potrivita si in acest caz dimensiunile incaperii conteaza foarte mult. Bineinteles, cu cat este mai mica camera care trebuie amenajata, cu atat trebuie sa fie si gresiile sau faianta mica.

In concluzie, conteaza foarte mult la alegerea gresiilor si a faiantelor ca aceasta sa va fie pe plac, sa se potriveasca incaperii, pentru ca rezultatul final sa fie cel dorit si cel visat de catre dumneavoastra. Scopul la amenajarea unei camere este ca aceasta sa fie cu bun gust si sa va reprezinte.