Sfaturi pentru alegerea mobilierului de baie

Baia a capatat un rol mai important in viata de astazi, adica nu este doar o camera in care este chiuveta si cada. Tocmai din aceste motive, trebuie acordata atentie mai mare pentru amenajarea acestuia.

Toata lumea petrece mult timp si in baie, deoarece o baie fierbinte si lunga, are efect relaxant. Va puteti relaxa insa mai usor intr-o baie care este curata, luminata, organizata si frumos aranjata. Mobilierul si diferitele accesorii sunt secretul unei bai practice si frumoase.

Daca nu doriti sa dati gres la alegerea mobilierului pentru baie, puteti sa urmariti urmatoarele reguli:

  1. Primul aspect dupa care puteti sa alegeti mobilele, este dimensiunea baii. Pentru o baie cu dimensiuni mai reduse, se potrivesc mobilele pe verticala si dulapurile inalte. In acest fel veti putea economisi mult loc, dar veti avea si mult loc de depozitat. In ceea ce priveste baile mai mari, puteti sa alegeti dintr-o gama larga de mobile si puteti opta pentru diferite decoratiuni.
  2. Ca sa economisiti loc intr-o baie micuta, o buna optiune este sa comandati mobila. In acest fel, puteti alege dulapuri in forme si dimensiuni variate, pentru a nu irosi mult spatiu.
  3. Conteaza foarte mult si inaltimea mobilei. Foarte multa lume achizitioneaza un dulap sub chiuveta, deoarece castiga mai mult loc pentru depozitare. Aceasta insa poate impiedica sa folositi confortabil chiuveta. Dumneavoastra decideti daca aveti nevoie de mai mult loc de depozitare sau de confort.
  4. Stilul mobilei alese trebuie sa se potriveasca si la stilul de amenajare utilizat in restul casei.
  5. Pe langa stilul mobilei, trebuie aleasa cu atentie materialul si culoarea mobilierului. Atat materialul cat si culoarea trebuie sa fie in conformitate cu celelalte accesorii. Culoarea trebuie sa fie in ton cu gresia si faianta. Alegeti un material care sa fie de calitate si care sa reziste umiditatii.
  6. Puteti sa alegeti mobilierul si in functie de cine o sa foloseasca baia respectiva. Daca o sa fie folosita de catre dvs. sau de catre familie, atunci sunt mai avantajoase dulapurile cu mult spatiu de depozitare. In cazul in care amenajati o baie pentru musafiri, nu este nevoie de mobile cu multe sertare sau rafturi, deoarece sunt practic inutile.

Mobile necesare pentru baie:

  • Dulapurile sunt mobilele cele mai importante pentru o baie, deoarece in majoritatea bailor, nu exista spatii pentru depozitare. Cele mai practice dulapuri sunt cele care dispun de mai multe rafturi si sertare.
  • Blatul de chiuveta este de asemena esential, pentru ca puteti pastra acolo obiectele care trebuie sa fie la indemana.
  • Etajerele va pot ajuta sa economisiti foarte mult spatiu. Se gasesc in diferite modeluri, din variate materiale si intr-o multime de culori.