Sfaturi pentru decorarea terasei

Terasele incep sa devina tot mai populare si joaca un rol important in viata de zi cu zi. Pe terase oameni pot sa se adune, sa vorbeasca, sa citeasca, sa savureze o cafea, sau pur si simplu sa se relaxeze in aer liber. Astfel este important ca terasa sa fi amenajata cu stil si cu bun gust.

Idei pentru amenajarea terasei

  1. Mobilele nu sunt importante doar pentru casa, ci si pentu terasa. Este recomandat sa optati pentru mobile care sa fie practice, dar si confortabile. Trebuie sa investiti in mobile precum masa, fotolii si scaune. Cel mai recomandat este sa optati pentru mobile din lemn sau din alte materiale naturale si durabile, in nuante calde. Pentru un plus de confort, investiti si in perne moi, pe care sa le puneti pe scaune sau pe fotoliu. Puteti sa va alegeti mobilele si in stilul amenajarii folosite in casa.
  2. Mobilele trebuie plasate astfel incat sa fie usor accesibile si sa nu ocupe mult spatiu.
  3. In zilele fierbinti de vara puteti sa optati pentru draperii, care sa creeze o ambianta mai placuta. Aveti grija sa nu alegeti draperii in nuante inchise, deoarece materialele ideale sunt cei usori.
  4. Florile colorate nu pot sa lipseasca din amenajarea terasei. Florile vor improspati terasa si o sa ofera si culoare.
  5. Puteti sa amenajati terasa sa fie mai ospitaliera, daca plasati cativa accesorii pe masa, precum vaza, etc..
  6. Vara, cu siguranta veti petrece serile pe terase, cand in sfarsit este un pic de racoare. Luminarea poate fi asigurata prin intermediul lampadarelor, care o sa confere un aspect mai romantic terasei.
  7. O mica fantana poate sa raceasca un pic zona inconjuratoare in zilele fierbinti de vara si este perfect pentru a oferi un plus de specialitate terasei dumneavoastra.

Stiluri pentru amenajarea terasei:

  • Stilul clasic: daca va place stilul clasic, atunci optati pentru mobile cu elemente din fier forjat. In loc de flori colorate, decorati terasa cu ramuri uscate. Lampele sunt sursele potrivite de iluminat in cadrul stilului clasic.
  • Stilul rustic: mobilele potrivite pentru acest stil de amenajare sunt cele din materiale si in culori naturale. Fotoliile si scaunele trebuie prevazute cu perne moi, pentru confort. Decorati terasa cu cat mai multe plante si cu obiecte din lemn.
  • Stilul exotic: mobilele trebuie sa fie comode si speciale. Nu uitati de covoarele din bambus si de plantele uscate, pentru decoratie. Puteti crea un ambiet mai exotic cu ajutorul betisoarelor si a lumanarilor parfumate. Sursa de lumina si obiectele decorate pot sa aiba un aspect artistic sau chiar neobisnuit.

Merita sa va obositi cu amenajarea terasei, deoarece acolo veti petrece o foarte mare parte a timpului liber.