Sfaturi pentru o casa luminoasa

Toata lumea doreste ca casa sa fie amenajata astfel incat sa fie cu adevarat pe placul lui. Majoritatea persoanelor doresc sa aiba o casa luminoasa, dar acest lucru nu este tocmai usor. In cele mai multe cazuri, este nevoie de proiectarea unor ferestre in plus, insa acest lucru este destul de costisitor. In cazul in care situatia nu este atat de grea, urmatoarele sfaturi va pot ajuta ca casa sa devina asa cum ati dorit.

  • Trebuie sa incepeti cu alegerea culorilor pentru pereti. Cu cat alegeti culori mai deschise, cu atat devine mai luminoasa camera. Daca doriti o camera intr-adevar luminoasa, optati pentru galben sau pentru culori calde. In cazul in care aceste culori nu va plac, puteti opta si pentru nuante mai reci, cum ar fi albastru deschis. Cu nuantele reci, camera primeste mai multa lumina, insa aspectul primitor se transforma intr-un aspect oficial.
  • Trebuie sa alegeti si mobilierul cu foarte multa atentie. Optati pentru mobile in nuante deschise, cu sticla sau oglinda, datorita carora lumina o sa ajunga si in colturile intunecoase ale camerei.
  • Puteti sa scapati de problema si daca alegeti perdelele potrivite. Sfatul nostru este sa alegeti perdele in nuante deschise, confectionate din materiale care sa transmite lumina. In loc de perdele puteti sa optati si pentru jaluze, care lasa ca lumina sa intre in camera.
  • Daca alegeti lampile potrivite si daca le pozitionati in mod corect, aceastea vor ajuta mult la iluminarea casei. Este important sa aveti o lampa mai mare pe plafon, dar trebuie sa aveti lampi si in colturi, astfel vor fi luminoase si locurile unde nu ajunge lumina soarelui.
  • Daca doriti ca casa sa fie lumina, este important sa nu inghesuiti foarte multe mobile. De asemenea trebuie sa sortati si decoratiunile sau obiectele mici.
  • Fluxul de lumina poate sa fie impiedicat si din cauza obloanelor de vara, care au fost puse astfel incat nu pot fi indepartate. In acest caz trebuie aruncate si achizitionate unele noi, care mai tarziu nu o sa stea in calea luminii.

Sunt multe practici, datorita caruia casa dvs. poate sa devina mai luminoasa, dintre care puteti sa decideti care practica se potriveste mai bine casei. Daca sunteti dispusa sa renuntati la cateva lucruri si sa investiti timp in amenajare, puteti sa aveti casa asa cum ati dorit.