Sfaturi si idei pentru amenajarea camerei copilului

Fiecare parinte doreste sa amenajeze o camera pentru copil, care mai tarziu sa ii fie pe plac si in care sa existe tot ceea ce este nevoie pentru el. Exista foarte multe optiuni, atunci cand vine vorba despre decorarea camerei pentru micut. Pe parcursul amenajarii camerei, trebuie sa tineti cont de mai multe lucruri, insa sfaturile de mai jos cu siguranta o sa va fie de ajutor, ca sa oferiti o camera de vis pentru copilasul dvs..

  1. Trebuie sa planificati totul din timp. Incepeti sa amenajati camera copilului, chiar inainte de nastere. In cazul in care veti avea timp pentru amenajare, veti scapa de stres si cu siguranta nu veti uita niciun detaliu.
  2. Inainte sa incepeti amenajarea, pregatiti un plan. Ganditi-va la toate amanuntele si astfel veti economisi mult timp.
  3. Amenajarea camerei incepe cu alegerea stilului. Culorile alese si forma mobilelor trebuie sa fie in armonie. Nu trebuie sa alegeti un design complicat. Ganditi-va ca mai tarziu veti putea adapta mai usor stilul camerei la personalitatea si preferintele copilului.
  4. Amenajati camera astfel incat sa fie loc si pentru joaca.
  5. Decoratia incepe cu vopsirea peretilor. In primul rand, o sa fie destul timp pentru aerisirea camerei si in al doilea rand, astfel este mai usor decorarea camerei.
  6. Alegerea culorii este importanta, deoarece afecteaza starea de spirit. La alegerea culorii, trebuie sa luati in considerare dimensiunile camerei. Pentru o camera mai mica se potrivesc culorile deschise, in timp ce pentru o camera mai mare sunt potrivite si culorile mai inchise, dar nu cele reci.
  7. Mobilele trebuie aranjate astfel incat camera sa nu aiba un aspect incarcat. Patul nu trebuie asezat langa fereastra sau soba.
  8. Alegerea culorii pentru mobilier trebuie sa fie in conformitate cu culoarea peretilor. De asemenea, la alegerea mobilierului este important ca piesele alese sa fie practice si nu doar frumoase. Nu uitati, ca pe masura ce creste copilul o sa aiba nevoie de mai multe haine, astfel alegeti mobile cu multe spatii de depozitare.
  9. Alegeti pentru mobile un material rezistent si de calitate. Este adevarat ca costa mai mult, insa astfel faceti o investitie de lunga durata.
  10. Inainte sa achizitionati mobilele si accesoriile pentru camera copilului, mergeti in mai multe magazine, astfel va puteti decide mai usor asupra modelelor si preturilor. Nu cumparati tot ceea ce vedeti, ganditi-va ce este cu adevarat necesar.