Trucuri pentru amenajarea dormitorului

Fiecare casa este diferita, datorita confortului pe care il ofera si modului de amenajare. Amenajarea este importanta, deoarece acesta este cheia pentru armonie in fiecare locuinta. Confortul dormitorului este oferit de catre mobilele alese si de catre obiectele care decoreaza micile spatii. Posibilitatile in care mobilele pot fi aranjate sunt extrem de numeroase, astfel nu este o sarcina usoara sa gasiti modul ideal de a amenaja incaperea dorita.

Modul de aranjare depinde de mai multi factori, in primul rand este important sa luati in seama forma incaperii din punct de vedere arhitectual, asezarea usilor si a geamurilor. Inainte sa amenajati dormitorul, este important sa realizati un plan, pe baza caruia sa decideti ce, unde veti aseza. Ideile le puteti desena si daca doar cu cateva linii, important este sa va imaginati cum va arata camera la final.

Aranjarea mobilelor in dormitor

  • Indiferent de forma, modelul sau culoarea camerei, cel mai important si cel mai mare obiect va fi patul. Prima data decideti unde va fi amplasat acest obiect. Patul poate fi situat atat in mijlocul camerei, cat si in vecinatatea unei pereti.
  • Trebuie sa luati in vedere si pozitia ferestrelor. Patul, niciodata nu trebuie asezat sub geam, insa in fata ferestrelor nu trebuie pus dulap sau orice alt tip de mobila inalta.
  • Mobilele trebuie sa aiba o dimensiune potrivita pentru camera si decoratiuniile in plus trebuie alese in functie de acestea.
  • Noptierele se aseaza mereu in cele doua parti laterale ale patului.
  • Peretii trebuie sa aiba o nuanta deschisa, la fel si culoarea mobilei.
  • In cazul in care dormitorul este destul de spatios, puteti aseza si un fotoliu mare si confortabil, in care sa va puteti relaxa, sa cititi sau sa ascultati muzica.
  • Cel mai ideal este daca alegeti un mobilier din lemn, deoarece acesta este rezistent si modern. Lenjeria de pat si patura poate fi intr-o nuanta asemanatoare cu cel al perdelei, eventual cu cel al peretilor, astfel camera va fi moderna, insa si relaxanta in aceleasi timp.

Regula cea mai importanta in cadrul unei amenajari este ca nu exista reguli. Trebuie sa alegeti piesele astfel incat sa se potriveasca stilului personal si sa fie intr-un raport de armonie cu restul obiectelor.